#14-Mazda RX-8


Motor rotativ de 1.3 litri care dezvolta 237 cp la 9000 intr-o masina cu distributie 50-50 a greutatii si care mai are si niste usi nebune.Mazda RX-8, ceea ce Wankel nici nu visa cand a inventat motorul rotativ!

#15-Honda Civic Type R


O masina care arata ca si cum ar fi venit din secolul XXII si care se pare ca este si destul de rapida. Acest hatchback are un motor de 225 cp @ 8400 rpm controlat de o transmisie manuala cu 6 viteze si un sasiu cu 50% mai rigid decat cel al generatiei anterioare de Integra Type R!

#16-Toyota MR2


Un fel de Lotus Elise al niponilor, aceasta masina cu motor central de 200 cp se remarca prin manevrabilitate si prin faptul ca seamana izbitor(generatia a doua) cu Ferrari-urile 348tb si 355, fiind numita si 'Ferrari-ul saracului".

#17-Nissan 180sx/Sileighty



Inca o masina foarte populara in lumea tuning-ului si a drift-urilor, Nissan-ul 180sx venea din fabrica cu un motor turbo care dezvolta 205 cp si tractiune spate. Dar cea mai interesanta varianta a acestei masini este fara indoiala Sileighty, varianta creata de oamenii care-si avariau partea din fata a masinii si care montau aripi, bari, capote si faruri de Nissan Silvia, pentru ca piesele erau mai ieftine dar si mai usoare deoarece se renunta la farurile escamontabile!

#18-Toyota Celica GT-Four


Cea mai puternica Celica care a iesit pe usile fabricii Toyota din Toyota City. Motorul 3S-GTE scotea 255 cp care combinati cu un sistem de tractiune integrala au creat una dintre cele mai sportive Toyota vreodata!

#19-Mazda MX-5


Cel mai bine vandut roadster al tuturor timpurilor este Mazda MX-5, o masina care a cucerit intreaga planeta prin faptul ca are un pret accesibil, are tractiune spate si prin simplitatea ei: acoperisul textil se trage manual si aceasta masina rade in fata electronicelor care ingreuneaza si complica masinile din prezent!

#20-Mitsubishi Eclipse


Versiunea de baza nu are ce cauta aici. In topul nostru se plaseaza pe acest loc versiunea AWD cu motorul DOHC de 210 cp, una dintre cele mai cunoscute masini japoneze, mai ales din cauza seriei de jocuri NFS, filmelor Fast and Furious dar si din cauza capotei umflate prezente la primele doua generatii.

Going japanese!

Toti stiu ca multe din masinile care chiar merita sa fie modificate vin din Japonia. Drift-ul a venit din Japonia si adevarata sa utilizare(touge-ul) tot de acolo vine, asa ca am decis sa fac un top al celor mai bune masini japoneze ale tuturor timpurilor!

Odihneasca-se in pace!


Probabil cel mai cunoscul pilot de raliu al tuturor timpurilor, el a fost omul care le-a aratat americanilor la X-games din 2006 ca o curba se poate lua si altfel. Un pilot de raliu cu un arbore genealogic plin de iubitori de viteza, a luat startul in peste 146 de curse din care 25 de victorii, a castigat un titlu de campion mondial in 1995 si a ajutat Subaru sa obtina campionatul producatorilor trei ani la rand in 1995, 1996 si 1997. Marea Britanie a pierdut inca unul dintre marii sai piloti de raliu...

Bun venit

Bun venit in lumea vitezei, stilului, puterii, extravagantei si a extremelor! Este lumea masinilor si veti gasi pe acest blog definitii, sfaturi si prezentari din lumea auto si lumea tuningului! Bun venit din nou si sper ca acest blog sa aibe succes!