Poll

Masina momentului
Caparo T1
BMW M3
Audi R8
Bugatti Veyron
SSC Ultimate Aero TT
Koeningsegg CCXR
Lamborghini Reventon
Noul Mitsubishi Lancer Evolution X
Noul Subaru Impreza WRX STI
Nissan GTR
pollcode.com free polls

#1-Subaru Impreza 22B


Contruita pentru a sarbatori 40 de ani de Subaru, acesta este la ar fi trebuit sa tinda noul model. Doar 424 au fost construite din care doar 25 pentru tarile din afara Japoniei. Aceasta minunatie cu volan pe dreapta dezvolta 280 de cp care o ajuta sa atinga suta de kilometri in doar 4.8 secunda, facand-o cea mai rapida Impreza a tuturor timpurilor!

#2-Nissan Nismo R34 Z-Tune


Un GT-R al superlativelor: cel mai puternic, cel mai rapid, cel mai rar si cel mai scump facut vreodata! Cu un motor de 2.8 litri care dezvolta 600 cp si tractiune integrala, acesta esta fara indoiala cel mai tare Skyline facut vreodata. Doar 20 au fost construite, asa ca sansele sa vedeti unul sunt la fel de mari ca cele sa va vedeti ceafa.

#3-Mitsubishi Lancer Evolution III


Evo-ul cu cel mai bun raport putere/greutate, un clasic modern. Cu un motor de doar 2 litri masina dezvolta 270 cp, la o greutate de doar 1190kg, incadrand aceasta masina in categoria usoara dar puternica.

#4-Honda NSX


Prima masina facuta in intregime din aluminiu. Prima masina japoneza care i-a facut pe producatorii italieni de supermasini sa-si faca griji. Prima supermasina japoneza! Cu un V6 montat central, masina a fost la aparitie o adevarata senzatie, parand a fi ceva din viitor!

#50-Toyota Supra


Cu siguranta cea mai sportiva Toyota a tuturor timpurilor, testele au aratat ca modele nemodificate ale versiunii Turbo puteau face suta in 4.6s si atinge viteze maxime de peste 289 km/h. Ce poti sa vrei mai mult? Motorul cu sase cilindri in linie si 320 cp face din aceasta masina o legenda vie.

#6-Honda S2000


Un roadster care se comporta mai bine ca un coupe, o masina mai fiabila decat un Mercedes-Benz si mai plina de tehnologie decat o racheta NASA. Acestea sunt principalele caracteristici ale decapotabilei S2000. Altele ar ma fi tractiunea spate si un propulsor excelent ce dezvolta 250 cp.

#7-Nissan Nismo 350z


305 cp si tractiune spate au facut din aceasta masina o favorita a drifterilor. Un clasic modern, pana la lansarea noului GTR a fost unicul model sportiv din gama Nissan, rol indeplinit cu suces!

#8-Mitsubishi 3000GT VR-4


Aceasta versiune avea 320cp obtinuti dintr-un V6 de 3.0l cu doua turbine. O masina deloc urata si care poate fi dusa usor prin modificari la nivele mari de performanta.

#9-Mazda RX-7 FD RZ


O Mazda RX-7 este o masina buna. Dar o versiune mai puternica si mai usoara a monstrului rotativ? Genial! Asta au reusit niponii sa faca din RZ: visul oricarui fan de rotative. Cu o putere reala de 308 cp si o masa de 1280 kg, aceasta era o masina foarte rapida!

#10-Mitsubishi Lancer Evolution VI Tommi Makinen


Lansata in 1999, aceasta varianta este capabila sa infranga pe circuit pana si Evo IX. Propulsata de un motor care, cu ajutorul unei turbine din titani,produce peste 300 cp aceasta masina usoara este foarte rapida pe orice teren datorita unui sistem inteligent de tractiune integrala.

#11-Honda Integra Type-R


0-100 km/h in doar 6.2 s, suspensii mult diferite de cele standard(cum au majoritatea versiunilor R japoneze), 195 cp@8000 rpm, acestea sunt unele din caracteristicile care au facut din aceasta masina o favorita a tuner-ilor.

#12-Nissan Silvia S15


Inca o masina cu care puteai sa pleci in drift-uri din fabrica! Versiunea Spec-R Autech era cea mai sportiva dintre toate, avand o cutie manuala cu 6 viteze, LSD, peste 200 cp si rigiditate structurala marita. O adevarata legenda in Japonia, foarte putine au ajuns in Europa.

#13-Toyota Corolla AE86


Ultima dintre hatchbach-urile cu tractiune spate. Dotata cu un diferential cu alunecare limitata, o masa de 1000 kg si 150 cp dintr-un motor cu aceeasi structura cu cel folosit de Toyota in curse, AE86 era cea mai simpla metoda de a invata sa faci drfit-uri, si din cauza asta se afla in topul nostru

#14-Mazda RX-8


Motor rotativ de 1.3 litri care dezvolta 237 cp la 9000 intr-o masina cu distributie 50-50 a greutatii si care mai are si niste usi nebune.Mazda RX-8, ceea ce Wankel nici nu visa cand a inventat motorul rotativ!

#15-Honda Civic Type R


O masina care arata ca si cum ar fi venit din secolul XXII si care se pare ca este si destul de rapida. Acest hatchback are un motor de 225 cp @ 8400 rpm controlat de o transmisie manuala cu 6 viteze si un sasiu cu 50% mai rigid decat cel al generatiei anterioare de Integra Type R!

#16-Toyota MR2


Un fel de Lotus Elise al niponilor, aceasta masina cu motor central de 200 cp se remarca prin manevrabilitate si prin faptul ca seamana izbitor(generatia a doua) cu Ferrari-urile 348tb si 355, fiind numita si 'Ferrari-ul saracului".

#17-Nissan 180sx/Sileighty



Inca o masina foarte populara in lumea tuning-ului si a drift-urilor, Nissan-ul 180sx venea din fabrica cu un motor turbo care dezvolta 205 cp si tractiune spate. Dar cea mai interesanta varianta a acestei masini este fara indoiala Sileighty, varianta creata de oamenii care-si avariau partea din fata a masinii si care montau aripi, bari, capote si faruri de Nissan Silvia, pentru ca piesele erau mai ieftine dar si mai usoare deoarece se renunta la farurile escamontabile!

#18-Toyota Celica GT-Four


Cea mai puternica Celica care a iesit pe usile fabricii Toyota din Toyota City. Motorul 3S-GTE scotea 255 cp care combinati cu un sistem de tractiune integrala au creat una dintre cele mai sportive Toyota vreodata!

#19-Mazda MX-5


Cel mai bine vandut roadster al tuturor timpurilor este Mazda MX-5, o masina care a cucerit intreaga planeta prin faptul ca are un pret accesibil, are tractiune spate si prin simplitatea ei: acoperisul textil se trage manual si aceasta masina rade in fata electronicelor care ingreuneaza si complica masinile din prezent!

#20-Mitsubishi Eclipse


Versiunea de baza nu are ce cauta aici. In topul nostru se plaseaza pe acest loc versiunea AWD cu motorul DOHC de 210 cp, una dintre cele mai cunoscute masini japoneze, mai ales din cauza seriei de jocuri NFS, filmelor Fast and Furious dar si din cauza capotei umflate prezente la primele doua generatii.

Going japanese!

Toti stiu ca multe din masinile care chiar merita sa fie modificate vin din Japonia. Drift-ul a venit din Japonia si adevarata sa utilizare(touge-ul) tot de acolo vine, asa ca am decis sa fac un top al celor mai bune masini japoneze ale tuturor timpurilor!

Odihneasca-se in pace!


Probabil cel mai cunoscul pilot de raliu al tuturor timpurilor, el a fost omul care le-a aratat americanilor la X-games din 2006 ca o curba se poate lua si altfel. Un pilot de raliu cu un arbore genealogic plin de iubitori de viteza, a luat startul in peste 146 de curse din care 25 de victorii, a castigat un titlu de campion mondial in 1995 si a ajutat Subaru sa obtina campionatul producatorilor trei ani la rand in 1995, 1996 si 1997. Marea Britanie a pierdut inca unul dintre marii sai piloti de raliu...

Bun venit

Bun venit in lumea vitezei, stilului, puterii, extravagantei si a extremelor! Este lumea masinilor si veti gasi pe acest blog definitii, sfaturi si prezentari din lumea auto si lumea tuningului! Bun venit din nou si sper ca acest blog sa aibe succes!